Impact DNSSEC op aanvraag- en verhuisproces voor .nl-domeinnamen

Sinds 15 mei biedt SIDN de mogelijkheid om uw .nl-domeinnaam te signen met DNSSEC. DNSSEC heeft impact op het aanvraag- en verhuisproces voor .nl-domeinnamen. Graag attenderen wij u op deze veranderingen.

Aanvragen nieuwe domeinnaam
Bij het aanvragen van een domeinnaam heeft u sinds 15 mei de mogelijkheid om deze te laten signen met DNSSEC. Nog niet iedere registrarregistrar
Een tussenpersoon die namens de (potentiƫle) domeinnaamhouder het contact met SIDN onderhoudt. Meestal zijn dit hostingbedrijven, internetservice- of accessproviders. ondersteunt deze mogelijkheid. Vraag, alvorens u uw domeinnaam registreert, of de beoogde registrar DNSSEC ondersteunt.

Verhuizen domeinnaam
Als u voornemens bent u domeinnaam te verhuizen en het betreft een met DNSSEC gesignde domeinnaam, informeert u dan bij de beoogde nieuwe registrar of hij DNSSEC ondersteunt. Overleg ook welke (aanvullende) acties er nodig zijn om uw DNSSEC-domeinnaam te verhuizen. Dit om het risico te voorkomen dat uw domeinnaam niet langer gesigned blijft of dat uw domeinnaam zelfs onbereikbaar wordt.

Alle genoemden prijzen zijn exclusief BTW, en op al onze
producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing