.COM en .NET domeinnaam actie!

Als u vóór 1 oktober 2012 een .com of .net domeinnaam via ons registreert of naar ons verhuist betaalt u het eerste jaar slechts €6,75 voor een .com domeinnaam en maar €5,50 voor een .net domeinnaam.

 

De normale prijs voor .com en .net domeinnamen bedraagt 14.95 euro per jaar. Alle genoemde bedragen zijn ex. BTW

com net actie

Commerciele domeinnaam: .com

De commerciële .com extensie is zonder enige twijfel de bekendste en meest geregistreerde extensie ter wereld. Op 15 maart 1985 werd de eerste .com domeinnaam geregistreerd door een Amerikaans computerbedrijf, symbolics.com. Daarna is het aantal registraties van commerciële .com domeinnamen explosief gestegen. De meter stond begin 2010 op meer dan 83 miljoen .com domeinregistraties wereldwijd. Een .com domeinnaam checkt en registreert u snel en eenvoudig bij Orange Lemon en is meteen regelt.

Populairste extensie: .com

Per dag worden er gemiddeld 100.000 .com domeinnamen wereldwijd geregistreerd. Dit betekent dat er meerdere .com domeinregistraties per seconde plaatsvinden. Niemand had kunnen bedenken dat toen het Amerikaanse Ministerie van Defensie in 1985 begon met de uitgave van .com domeinnamen dit jaren later zo'n groot succes zou worden. Momenteel is het Amerikaanse bedrijf VeriSign verantwoordelijk voor de uitgifte van .com domeinnamen.

Via Orange Lemon registreerd u direct uw .com domeinnaam

Bijna net zo populair als .com: .net domeinnaam

De extensie .com is de populairste domeinnaam ter wereld. De tweede plek qua populariteit van extensies is de .net domeinnaam en wordt vaak gebruikt als alternatief voor het .com domein. .NET is oorspronkelijk bedacht als extensie die stond voor het woord network. Met andere woorden, in eerste instantie was het de bedoeling dat .net domeinnamen werden gebruikt door netwerkbedrijven zoals Internet Service Providers. Echter, er waren geen restricties verbonden aan de registratie van .net domeinen, waardoor de .net extensie al snel voor alle soorten websites werd gebruikt.

.NET als generieke top level domein

In 1985 werden meerdere extensies geïntroduceerd als generieke top level domein (gTLD). Deze gTLD's waren onder andere .com, .org, .edu, .gov en .net en worden gebruikt in het Internet Domain Name System (DNS). Iedere extensie diende voor een andere doelgroep. Zo was de .com domeinnaam voor bedrijven (company), .org voor organisaties, .edu voor educatie en .net voor netwerken. Met name omdat het voor iedereen mogelijk was om deze extensies te registreren, verdween al snel het idee dat iedere extensie een andere doelgroep moest bedienen. Omdat .com domeinnamen erg populair werden, diende .net als een goed alternatief. In augustus 2010 waren er al meer dan 13 miljoen .net domeinen geregistreerd. En dit opgeteld met het aantal .com domeinregistraties werd de grens van 100 miljoen domeinnamen gepasseerd. Orange Lemon is uw partij voor .net domeinregistraties.

 
 
 

Alle genoemden prijzen zijn exclusief BTW, en op al onze
producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing